Niekedy sa pozrieme na fotografiu zákusku a už z nej vieme, že ho určite chceme vyskúšať.
Presne tak to bolo aj v tomto prípade.
A vôbec sme neľutovali!
Výsledná maškrta totižto chutila úplne skvele!
Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!
Ingrediencie a postup ako vytvoriť túto maškrtu:
Budeme potrebovať: plech 40*30 – vymastiť vysypať mukou
1.
100 g maslo
50 g práškový cukor
1 čaj. lyž. vanilková esencia
4 žĺtky
100 g múka polohrubá
štipka soli
75 ml studene mlieko
- Všetko spolu vymiešať
2.
200 g mandľové lupienky- opražené
4 bielky
200 g cukor
-Vyšľahať z ingrediencií tuhý sneh.
polovicu dáme do cesta, ktoré následne vylejeme na plech a druhú polovicu
rozotrieme na cesto. Chladný plat rozkrojíme po dĺžke na 2 polovice. Posypeme mandľovými lupienkami a pečieme v predhriatej trúbe na 170 stupňov cca. 20 minút.
3.
Krém:
450 ml mlieko – zohriať
4 žĺtky
štipka soli
100 g cukor
50 ml mlieko
1 čaj. lyž. vanilková esencia
-Všetko spolu zmiešať vliať teple mlieko a uvariť puding nechať vychladiť.
4.
2 dl šľahačky vyšľahať a polovicu vmiešať do krému ktorým natrieme polovicu platu. Dať
schladiť.
Na krém natrieme druhu polovicu šľahačky a zakryjeme druhým platom.
Uložíme do chladničky ešte na 1 hodinu.
Video recept:
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú..
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň-
zdroj: Cookrate – Cakes