Jablkové koláčiky, ktoré už pobláznili doslova asi celý svet: Jednoduchý a skvelý recept!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete.

My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.

Reč je o chutnom jablkovom koláčiku.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 1 jablko
  • 2 polievkové lyžice kryštálového cukru
  • škorica podľa chuti
  • 1 polievková lyžica masla
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • 8 g vanilkového cukru
  • 50 g kryštálového cukru
  • 2 polievkové lyžice mlieka
  • 50 g rozpusteného masla
  • 4 g prášku do pečiva
  • 250 g hladkej múky

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Príprava jabĺk: Jablko ošúpte, odstráňte jadierka a nakrájajte na malé kocky. Na suchú panvicu pridajte nakrájané jablko, 2 lyžice kryštálového cukru, škoricu podľa chuti a 1 lyžicu masla. Varte na strednom ohni, kým jablká nezískajú zlatistú farbu. Následne ich preložte na tanier a nechajte vychladnúť.
  2. Príprava cesta: Vo veľkej mise zmiešajte vajce, štipku soli, vanilkový cukor a 50 g kryštálového cukru. Dobre vyšľahajte, kým sa ingrediencie nespoja. Pridajte mlieko a znova premiešajte. Potom pridajte rozpustené maslo a miešajte, kým sa ingrediencie dobre nespoja. Nakoniec pridajte prášok do pečiva a hladkú múku, a miešajte, kým sa nevytvorí jednotné cesto.
  3. Tvarovanie: Cesto vyklopte na pomúčenú pracovnú plochu a vyvaľkajte ho do rovnomernej hrúbky. Pomocou formičky vykrojte kruhy z cesta.
  4. Plnenie a pečenie: Na každý kruh cesta položte lyžičkou trochu jablkovej zmesi. Prehnite kruh na polovicu, aby sa vytvorili malé koláčiky. Položte ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
  5. Pečenie: Rúru predhrejte na 180°C. Koláčiky pečte približne 15-20 minút, alebo kým nie sú zlatisté.
  6. Dokončenie: Po upečení koláčiky posypte práškovým cukrom a nechajte vychladnúť.

Video recept:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.

Podávajte a vychutnajte si tieto lahodné jablkové koláčiky! Dobrú chuť!

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Moja svokra z Arménska mi dala tento recept na ten najlepší rajčinový šalát, ktorý by sme v zimných mesiacoch vedeli jesť aj na kilá!

„Vidlácke“ bravčové rezne: Tak sme si ich obľúbili, že už ich robíme pravidelne v nedeľu už aj namiesto klasických rezňov!