Pre každého milovníka orieškových maškŕt sme si dnes pripravili túto lahodnú roládu, ktorú sme si hneď veľmi obľúbili.
Jej chuť je skutočne výnimočná!
My sme si ju teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy si ju pripravíme znova.
Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!
Ingrediencie a postup ako vytvoriť túto maškrtu:
Budeme potrebovať: plech 32*42 cm, papier na pečenie
1.
5 bielkov
3 g soľ
-Vyšľahať sneh
2.
30 g rožková strúhanka
5 g prášok do pečiva
170 g mleté lieskové orechy
5 žĺtkov
150 g cukor
-Vyšľahať žĺtka s cukrom, pridať ostatné ingrediencie a všetko zmiešať zo snehom.
-Cesto naliať na plech s papierom na pečenie, pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov cca. 15 minút.
-Hotový chladný plát obrežeme do roviny asi 2 cm.
3.
50 g strúhaná čokoláda-Nastrúhame na záver na posyp
250 ml smotana – vyšľahať
80 g práškový cukor
40 g penový prášok s príchuťou smotany
30 g prášok capuccino
-Všetko zmiešať so šľahačkou, trochu krému necháme bokom na potretie rolády
-Krém natrieme na chladný plát a zrolujeme, dáme do chladničky na 1 hodinu stuhnúť.
-Studenú roládu potrieme zvyšným krémom a posypeme omrvinkami, ktoré nám ostali pri obrezávaní platu.-pritlačiť na roládu omrvinky zmiešane s nastrúhanou čokoládou.
Video recept:
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: Cookrate – Cakes