Jemná roláda s lieskovými orieškami: Okamžite sme ju museli vyskúšať!

Pre každého milovníka orieškových maškŕt sme si dnes pripravili túto lahodnú roládu, ktorú sme si hneď veľmi obľúbili.

Jej chuť je skutočne výnimočná!

My sme si ju teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy si ju pripravíme znova.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Ingrediencie a postup ako vytvoriť túto maškrtu:

Budeme potrebovať: plech 32*42 cm, papier na pečenie

1.

5 bielkov
3 g soľ

-Vyšľahať sneh

2.

30 g rožková strúhanka
5 g prášok do pečiva
170 g mleté lieskové orechy

5 žĺtkov
150 g cukor

-Vyšľahať žĺtka s cukrom, pridať ostatné ingrediencie a všetko zmiešať zo snehom.

-Cesto naliať na plech s papierom na pečenie, pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov cca. 15 minút.

-Hotový chladný plát obrežeme do roviny asi 2 cm.

3.

50 g strúhaná čokoláda-Nastrúhame na záver na posyp

250 ml smotana  – vyšľahať
80 g práškový cukor
40 g penový prášok s príchuťou smotany
30 g prášok capuccino

-Všetko zmiešať so šľahačkou, trochu krému necháme bokom na potretie rolády

-Krém natrieme na chladný plát a zrolujeme, dáme do chladničky na 1 hodinu stuhnúť.

-Studenú roládu potrieme zvyšným krémom a posypeme omrvinkami, ktoré nám ostali pri obrezávaní platu.-pritlačiť na roládu omrvinky zmiešane s nastrúhanou čokoládou.

Video recept:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: Cookrate – Cakes