Kávovo-čokoládová maškrta s veľmi jemnou smotanovou náplňou: Famózna dobrota, ktorú sme si veľmi obľúbili už hneď pri prvom súste!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na skutočne lahodnú maškrtu, ktorú sme si okamžite zamilovali.

Reč je o kávovo-čokoládovej dobrote, ktorá skutočne poteší všetky maškrtné jazýčky.

Pripravte ju návšteve a uvidíte, že si budú okamžite pýtať recept 🙂

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Na korpus:
  • 200 g mäkkého masla
  • 140 g cukru
  • 4 vajcia
  • 100 g nasekaných vlašských orechov
  • 150 g horkej čokolády

Ingrediencie na čokoládovú penu:

  • 300 g mliečnej čokolády
  • 400 ml šľahačky

Ingrediencie na kávovú penu s mascarpone:

  • 280 ml šľahačky
  • 100 g nasekanej bielej čokolády
  • 280 g smotanového syra mascarpone
  • 3 polievkové lyžice instantnej kávy rozpustené v 2 polievkových lyžiciach horúcej vody

Ingrediencie na polevu:

  • 200 g nasekanej tmavej čokolády
  • 200 ml šľahačky
  • 1 polievková lyžica instantnej kávy

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Dáme predhriať rúru na 180 ° C a pripravíme cesto na korpus.
  2. Vo veľkej mise zmiešajte zmäknuté maslo a cukor. Pridajte vajcia a dôkladne premiešajte vareškou, kým nedosiahnete hladkú konzistenciu.
  3. V mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli na kachliach rozpustite čokoládu, nechajte ju ľahko vychladnúť (ale nie moc, aby nestvrdla) a primiešajte k základu z masla a vajec. Premiešajte do hladka a pridajte najemno nasekané vlašské orechy. Opäť premiešajte.
  4. Pekáčik či tortovú formu vymažte a dno vyložte papierom na pečenie. Vlejte pripravené cesto a dajte piecť v predhriatej rúre približne na 30 minút, kým nebude vrchná časť pevná, ale nie príliš suchá. Potom vyberte z rúry a nechajte ochladiť na izbovú teplotu.
  5. 300 ml smotany na šľahanie priveďte v kastróliku na miernom ohni do varu, ale dajte pozor, nech sa nezačne pripaľovať. Pridajte čokoládu a počkajte, kým sa začne rozpúšťať. Potom odstavte a riadne rozmiešajte. Takto získate čokoládový krém zvaný ganache . Krém nechajte úplne vychladnúť. Potom vyšľahajte zvyšnú časť šľahačky do pevnej peny a jemne primiešajte čokoládový krém. Túto zmes potom rovnomerne rozotrite na upečený a vychladnutý korpus a nechajte vychladiť až do stuhnutia.
  6. Kým čokoládová pena na torte stuhne, pripravte si kávovú mascarpone penu.
    Priveďte šľahačku k varu a rozpustite v nej bielu čokoládu. Keď sa začne rozpúšťať, tak zmes premiešajte a nechajte 1 hodinu vychladnúť. Smotanový syr mascarpone zmiešajte s čokoládovou šľahačkou a rozpustenou kávou a opäť nechajte 1 hodinu vychladnúť v chladničke.
  7. Po hodine krém z chladničky vyberte a premiešajte. Naneste krém na čokoládovú penu na korpuse a opäť dajte do chladničky vychladnúť a stuhnúť.
  8. V kastróliku priveďte k varu šľahačku spolu s instantnou kávou a pridajte čokoládu, aby sa roztopila, premiešajte. Miešajte opatrne, aby ste zmes nenašľahali. Takto pripravenú polevu nalejte na povrch torty a nechajte chladiť ešte niekoľko hodín, najlepšie cez noc, aby sa ingrediencie rozležala a náležite stuhli.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: www.iladies.ro/2020/09/14/reteta-corecta-prajitura-cu-cafea-si-ciocolata-reteta-rapida-prajitura-aromata