Legendárne OPERA rezy: VIANOČNÁ kávovo-čokoládová torta, ktorá nemá chybu!

Dezert, ktorý je nielen krásny na pohľad, ale aj lahodne prepojí jemnú chuť kávy, bohatú čokoládovú arómu a lahodný maslový krém. Táto kávovo-čokoládová torta je ideálnym riešením pre všetky príležitosti – oslavy, posedenia s priateľmi či len tak pre potešenie.

Kombinácia nadýchanej mandľovej piškóty, voňavého kávového sirupu a hodvábneho krému vytvára jedinečný dezert, ktorý si zamilujete. Pripravte si ju podľa nášho podrobného receptu a prekvapte svojich blízkych dokonalým sladkým zážitkom!

Recept na lahodnú kávovo-čokoládovú tortu

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Piškóta:

  • 6 bielkov (200 g)
  • 1/4 ČL soli
  • 200 g cukru
  • 6 vajec
  • 170 g mandľovej múky
  • 35 g hladkej múky
  • 35 g masla

Kávový sirup:

  • 150 g vody
  • 100 g cukru
  • 5 g instantnej kávy

Čokoládová poleva:

  • 190 g čokolády (54 %)
  • 150 g smotany na šľahanie (35 %)
  • 40 g Baileys likéru

Kávovo-maslový krém:

  • 6 žĺtkov (100 g)
  • 180 g cukru
  • 60 g vody
  • 5 g instantnej kávy
  • 340 g masla

Na dokončenie:

  • 40 g čokolády na spodok torty
  • 150 g čokolády (70 %) a 150 g smotany (35 %) na polevu

Takto budeme v recepte postupovať:

1. Piškóta

  1. Vyšľahajte bielky so štipkou soli na tuhý sneh, postupne pridávajte 3 PL cukru.
  2. V druhej miske vyšľahajte celé vajcia so zvyšným cukrom do nadýchanej peny.
  3. Spojte mandľovú múku a hladkú múku, potom ju jemne vmiešajte do vaječnej zmesi.
  4. Nakoniec do cesta opatrne zapracujte sneh z bielkov a rozpustené maslo.
  5. Rozdeľte cesto na dva plechy (30 x 32 cm) vystlané papierom na pečenie. Pečte pri 170 °C približne 12–15 minút.
  6. Po upečení nechajte vychladnúť a vykrojte 3 pláty veľkosti 20 x 29 cm.

2. Kávový sirup

  1. V hrnci zmiešajte vodu, cukor a instantnú kávu.
  2. Zmes priveďte do varu, kým sa cukor nerozpustí, a nechajte vychladnúť.

3. Čokoládová poleva

  1. Nad parou roztopte čokoládu, pridajte smotanu a Baileys.
  2. Miešajte, kým poleva nebude hladká.

4. Kávovo-maslový krém

  1. Pripravte sirup z vody, cukru a instantnej kávy – zahrejte, kým sa cukor nerozpustí.
  2. Vaječné žĺtky vyšľahajte a postupne, za stáleho miešania, prilievajte horúci sirup.
  3. Po vychladnutí pridávajte do zmesi maslo a šľahajte, kým nevznikne nadýchaný krém.

5. Montáž torty

  1. Spodný piškótový plát potrite tenkou vrstvou roztopenej čokolády a nechajte stuhnúť.
  2. Na piškóty postupne nanášajte kávový sirup, kávovo-maslový krém a čokoládovú polevu.
  3. Poslednú vrstvu zalejte tmavou čokoládovou polevou (z čokolády 70 % a smotany).
  4. Povrch uhlaďte a tortu nechajte stuhnúť v chladničke.

Video recept:

Výsledok

Získate elegantnú a intenzívne chutnú kávovo-čokoládovú tortu, ktorá zaručene očarí každého milovníka sladkostí. 😊

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Mohlo by sa vám tiež páčiť:

Babičkine veľmi obľúbené „VIANOČNÉ GRILÁŽKY“, ktorých nikdy nie je na našom sviatočnom stole dosť!

Vianočné obľúbené pečenie „KOKOSOVÉ JEŽE“: Skvelá dobrota cez sviatky u Nás nesmie nikdy chýbať!