Legendárne VIANOČNÉ „PARÍŽSKE ROŽKY“: Inak ich už ani vlastne doma nepripravujeme!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na jedinečné parížske rožteky s čokoládou.

Chutia naozaj skvele a vždy sa na ne tešíme zo všetkých zákuskov najviac!

Je to skutočná a u nás už neodmysliteľná dobrota!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 4 bielky
  • 30 dkg preosiateho práškového cukru
  • 15 dkg mletých orechov
  • 3 dkg hladkej múky špecial
  • papier na pečenie

krém:

  • 4 vajcia
  • 20 dkg cukru kryštál
  • 1 vanilkový cukor
  • 250 g masla 82%
  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • čokoláda na varenie

Takto budeme postupovať:

  • Vyšľaháme spolu bielky a cukor do peny a dáme do vodného kúpeľa. Šľaháme do zhustnutia. Akonáhle pena začne hustnúť, pridáme orechy a múku. Dobre premiešame a odstránime z tepla. Je dôležité dlho zmes šľahať (cca 20 minút vo vodnom kúpeli), inak by sa rožteky roztekali. Môžete vyskúšať konzistenciu natiahnutím na lyžičku a keď pevne drží a nesteká, môžete odstaviť z tepla. Pri chladnutí hmota hustne, preto ju necháme 10-15 minút odpočívať.
  • Pomocou ozdobného striekatka vytvoríme na papier na pečenie tyčinky, alebo tvar rožteka.
  • Sušíme v rúre pri 50 stupňoch do zlatista.
  • Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme kakao a šľaháme vo vodnom kúpeli až do zhustnutia zmesi. Necháme vychladnúť. Rozpustíme maslo a po lyžičkách pridáme krém.
  • Nakoniec dobre vyšľaháme. Upečené a vysušené rožteky ozdobíme krémom a odložíme do chladničky stuhnúť. Nakoniec rožteky namočíme do rozpustenej čokolády a môžeme podávať.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: receptyodbabky.sk