Moje obľúbené SVIATOČNÉ pudingové rožteky máčané v čokoláde: Tento recept má u nás doma doslova cenu zlata!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný  recept na tie najchutnejšie pudingové rožteky, aké sme skúsili.

Takto jednoducho si ich pripravíte.

Chutia báječne!

Uvidíte, že si recept zamilujete a budete ich už oddnes pripravovať len takto:

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 220 g hladkej múky
  • 120 g zmäknutého masla
  • 100 g kr cukru
  • 1 bal. vanilkového pudingového prášku
  • 2 žĺtky
  • 2 lyžice mlieka
  • práškový cukor
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • Čokoládu na varenie
  • trochu oleja

Na posypanie:

  • práškový cukor
  • 1 bal. vanilkového cukru

Na čokoládovú polevu:

  • 150 g čokoláda na varenie
  • 3 lyžice oleja
  • ktoré si rozpustíme vo vodnom kúpeli

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Múku zmiešame s ostatnými prísadami a vyformujeme hladké cesto. Zmiešanú hmotu miešame rukami.
  2. Cesto preložíme na pracovnú dosku a vyformujeme do tvaru dlhšej rolky asi 2 cm široké.
  3. Rolku nakrájame na prúžky široké asi 1 cm a z nich vytvarujeme jednotlivé rožteky.
  4. Rožteky na koncoch zahneme a preložíme na plech vyložený papierom.
  5. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 12 minút, alebo keď rožteky budú na povrchu zlatisté.
  6. Ešte horúce rožky posypeme zmiešaným práškovým a vanilkovým cukrom.
  7. Ak chcete tmavé rožky, pridajte do cesta kakaový prášok.
  8. Konce rožtekov namočte do rozpustenej čokolády.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: www.chefkoch.de/rezepte/577421156499018/Puddingkipferl.html

Vyskúšajte tiež tieto recepty:

Na tieto chutné zemiačky sa skutočne nechytá žiadna iná príloha: Cesnakové zemiaky pečené v rúre sme si veľmi obľúbili!

Obľúbené VIANOČNÉ škoricové rolky s fajnovou orechovou náplňou a fantastickou vláčnou chuťou!