Náš veľmi obľúbený recept na víkendový koláčik so skvelým žĺtkovým krémom: Veľká jednotka na každej našej rodinnej oslave!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept na chutný koláčik so žĺtkovým krémom, ktorý si určite zamilujete.

My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Na korpus budeme potrebovať:
  • 150 g cukrárskych piškót
  • 30 g práškového cukru
  • 30 g kakaového prášku
  • 300 ml mlieka
Na krém budeme potrebovať:
  • 5 ks žĺtkov
  • 200 g cukru krupica
  • 50 g kukuričného škrobu
  • 500 ml mlieka
  • 250 g zmäknutého masla
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • Múčkový cukor podľa chuti
Na ozdobu budeme potrebovať:
  • 50 g strúhanej horkej čokolády
Takto budeme v recepte postupovať:
  1. Vo vlažnom mlieku rozmiešajte kakaový prášok s práškovým cukrom. Potom vo vzniknutom kakau na krátko namáčajte cukrárske piškóty, ktoré vyskladáte na plech s papierom na pečenie tak, aby bol rozprestretý cez celé dno. Následne si pripravte žĺtkový krém. Do hrnca nasypete krupicový cukor a pridáte žĺtky.
  2. Nakoniec prilejte mlieko, kukuričný škrob a dohromady všetky ingrediencie dôkladne zmiešajte. Potom zahrievajte pri miernej teplote za stáleho miešania až do zhustnutia. V
  3. Vzniknutý puding potom odstavte zo sporáka a zakryte ho potravinovou fóliou. Puding nechajte dobre vychladiť v chladničke.
  4. Po pol hodine krém rozmixujte spolu so zmäknutým maslom a naneste ho na kakaové piškóty rozprestreté na plechu. Uhlaďte povrch stierkou a dajte znova chladiť do chladničky zhruba na hodinu. V medzičase ušľahajte smotanu s cukrom do tuhej šľahačky, ktorú po vychladnutí naneste na stuhnutý puding. Opäť uhlaďte stierkou a nakoniec posypte hoblinkami z horkej čokolády.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Vyskúšajte tiež:

Používam na šalát ale aj na skvelú nátierku, ktorú by deti doma jedli aj na kilá!

Toto je moja obľúbená mňamka: „Raffaello kocky“ pripravené už za rýchlych 15 minút: Okamžite sme si ich zamilovali!