Dnes sme si pre Vás pripravili menej všedný, ale o to chutnejší recept na výborné smažené zemiaky.
Chutia úplne dokonale a sami uvidíte, že si nabudúce pripravíte rovno dvojitú porciu!
Poďme na to!
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- 1,5 kg zemiakov
- 1 ks väčšia cibuľa
- 400 g bravčového mäsa alebo slaniny
- 2 PL rastlinného oleja
- soľ podľa chuti
- korenie podľa chuti
- 2 PL masla
Takto budeme v recepte postupovať:
- Oškrabeme zemiaky. Následne ich umyjeme a nastrúhajte alebo nakrájajte na tenké plátky . Je dobré ich ešte raz prepláchnuť pod vodou, aby ste ich zbavili prebytočného škrobu na povrchu.
- Nechajte ich odkvapkať. Do rozohriateho oleja nesmie prísť ani kvapka vody.
- Teraz si vezmite bravčové mäso a nakrájajte ho na silné prúžky . Odporúčame použiť napríklad pečienku alebo bravčové stehno. Jedná sa o suchšie mäso, ktoré je šťavnaté a rýchlo hotové. Rozohrejte druhú panvicu a dajte na ňu opekať mäso. K mäsu následne pridajte jednu cibuľu. Nakrájajte ju na prúžky alebo kocky, záleží na vás.
- Pokiaľ máte zemiaky osušené, môže naliať olej do druhej panvice a nechať ho rozohriať. Potom dajte zemiaky do oleja a opekajte dozlatista. Pozor! Zemiaky v oleji nesmú plávať, len ich opekajte. Keď budú opečené, pridajte k nim do jednej panvice mäso s cibuľkou. Do panvice následne pridajte ešte dve polievkové lyžice masla a nechajte ďalej desať minút variť.
- Po dobu desiatich minút by mali byť zemiaky a mäso prikryté, aby bravčové skrehlo. Po tejto dobe oddeľte pokrievku a suroviny dochuťte soľou, korením či nejakými bylinkami, ktoré máte radi.
Máme hotovo.
Mňam!
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: postilla.ru
Mohlo by vás tiež zaujímať:
100-ročný recept na babičkine veterníky ktorých nikdy nie je dosť!
Chlebíčky už vlastne ani návšteve nepripravujem: Pohostenie, ktoré sme začali pripravovať je ešte 100 krát lepšie