Pečený karfiol, ktorý chutí ešte oveľa LEPŠIE ako ten klasický, vyprážaný! Pripravujeme ho vlastne už len takto, lebo tak nám chutí vždy najviac!

Výborný tip, pre každého, kto má rád vyprážaný karfiol, ale rád by si doprial zdravšiu verziu, nie tú mastnú a kalorickú.

Mojej rodine chutí dokonca viac ako klasický.

Neváhate a vyskúšajte tento pečený karfiol : Nebudete ľutovať.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • menšiu hlávku karfiolu
  • hladkú múku
  • 1 vajce
  • 1 lyžičku horčice
  • 1 strúčik cesnaku
  • strúhanku a najemno nastrúhaný syr v pomere 2: 1
  • olej
  • sladkú papriku mletú, soľ
  • * (Ak nemáte čerstvý cesnak použite sušený a pridajte ho priamo do strúhanky)

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Karfiol rozdelíme na menšie ružičky – nevaríme. Každú ružičku obalíme najskôr v múke, potom vo vajíčku zmiešanom s prelisovaným cesnakom, soľou a horčicou.
  • Nakoniec obalíme vo strúhankovo-syrovej zmesi. Ružičky uložíme na plech vymastený olejom a ešte zľahka potrieme olejom zmiešaným s trochou červenej papriky.
  • Rúru nastavíme na 200 stupňov a karfiol pečieme asi 30-40 minút, alebo kým karfiol nie je dostatočne upečený.

Počas pečenia je dobré ružičky obrátiť.

Máme hotovo!

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: www.coolinarika.com/recept/pohovani-karfiol-iz-pecnice-bee323e2-6384-11eb-8ab0-0242ac120051