Pudingové kocky „BALKÁNA“ so šľahačkou ich pripravujeme už doma vlastne pravidelne! Nemajú asi žiadnu chybu!

Milujete krémové dezerty a chodíte občas maškrtiť do cukrárne práve tieto zákusky?

Dnes si môžete podobnú, kalorickú bombu plnú krému pripraviť pohodlne a jednoducho aj doma.

Prinášame Vám recept, ktorý krok po kroku poodhaľuje tajomstvo lahodnej chuti toľko nadýchaného a pritom hutného krému.

Už na lyžičku, ktorá sa pomaly rúca do šľahačky a pudingu je krásny pohľad. Sliny sa Vám začnú zbiehať na povel.

Na nič už nečakajte a zamierte do Vašej kuchyne.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

– 3 vajcia
– 3 lyžice hladkej múky
– 3 lyžice oleja
– 2 lyžice medu alebo cukru múčka
– 2 lyžice kakaa
– vanilkový cukor
– prášok do pečiva ½

Krém
– 700 ml smotany
– 2 Zlaté klasy
– v prípade potreby stužovač šľahačky
– 100 g čokolády

Poleva
– 100 g horkej čokolády
– Olej
– Troška smotany

Takto budeme postupovať:

  • Všetky prísady na cesto zmiešame dôkladne dohromady. Korpus pečieme 10 minút na 200 stupňov. Nemá byť vysoký. Nízky korpus je v poriadku.
  • Na krém si rozšľaháme smotanu. Uvaríme si klasickým spôsobom puding/budeme potrebovať mlieko. Smotanu aj puding necháme poriadne vychladiť. Ak to považujete za potrebné, pridajte stužovač. Nasekáme si najemno čokoládu. Puding zmiešame so šľahačkou. Do krémovej zmesi primiešame nasekanú čokoládu.
  • Vysokú vrstvou krému potrite korpus. Na polevu si rozpustíme čokoládu a zmiešajte ju s kvapkou oleja a smotanou. Podľa potreby smotanu pridávajte.
  • Polevou zalejte krém a nechajte poriadne vychladiť.
  • Pre ozdobu môžete použiť čokoľvek. Karamel, oriešky, alebo nadrtené sušienky. Záleží na Vás.

Mňam!

Máme hotovo!

Zdieľajte tento jednoduchý recept  na dokonalé pudingové kocky so šľahačkou aj  s vašimi priateľmi! Určite si na nich tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj:  gricko-recepti.info