Kombinácia čokolády a orieškov je jednoducho vo svete maškŕt neodolateľná a možno aj preto je toľko rôznych variant týchto dobrôt, ktoré si každý obľúbi.
Presne taká je aj dnešná maškrta.
Výborná, jednoduchá a navyše čoko oriešková 🙂
Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!
Ingrediencie a postup ako vytvoriť túto maškrtu:
Budeme potrebovať: forma 25 cm
1.
Prvý korpus budeme piecť na 180 stupňov 30 minút a vytvoríme ho takto:
6 vajec
200 g cukor vyšľahať
1 dl vody
150 g múka hladká
50 g kakao
10 g prášok do pečiva všetky suroviny zmiešať a upiecť korpus vychladený rozkrojíme na dve polovice.
2.
4 dl mlieko
100 g cukor
80 g vanilkový puding- všetko zmiešame, uvariť a vychladiť – prvý krém
3.
5 žĺtkov
200 g cukor zmiešať, uvariť a necháme vychladiť – druhý krém
4.
250 g maslo vyšľahať z obidvoma krémami.
5.
Druhý korpus budeme piecť 180 stupňov 30 minút a vytvoríme ho takto:
5 bielkov
100 g cukor vyšľahať na sneh
80 g múka hladká
250 g vlašské orechy – všetko jemne pomiešať a upiecť 180 stupňov 30 minút.
6.
Prvú polovicu kakaového korpusu natrieme polovicou krému, potom dáme orechový
korpus a dáme druhu polovicu krému a následne druhé polovicu kakaového korpusu.
Uložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
7.
100 g horká čokoláda
50 g biela čokoláda
2 pol. lyžice olej – v mikrovlnke zohrejeme 2 minúty, vymiešanú polevu vylejeme na korpus.
Video recept:
Máme hotovo..
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň..
zdroj: Cookrate – Cakes