Toto je jednoduchá a chutná tortička z lístkového cesta: Nikdy jej nie je dosť!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete.

My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Ingrediencie a postup ako vytvoriť túto maškrtu:

Budeme potrebovať: Plech, papier a pečenie

1.

2 pláty lístkové cesto

-Prvý plát lístkové cesto –  Vykrojíme z neho kruh ako podnos na papieri, popichať povrch vidličkou, potrieť vodou dať piecť do trúby na 180 stupňov cca. na 20 minút.

-Druhý plát cesta vykrojiť taký istý kruh rozkrájať na 8 časti/ trojuholníčky, potrieť vodou a tiež upiecť.

2.

Krém:

8 dl mlieko
120 g cukor
80 g vanilkový puding – spolu všetko uvariť, nechať vychladnúť pod fóliou.

-2 dl. smotany- vyšľahať a zmiešať s rozšľahaným pudingom.

3.

50 g ribezlového džemu

50 g mandľové lupienky opražené

-Na celý plát natrieme krém a na to uložíme všetkých 8 trojuholníkov.

-Boky zatrieme krémom a posypeme mandľovými lupienkami, vrch pocukrujeme a podávame s 1 lyžičkou ríbezľového džemu.

Video recept:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: Cookrate – Cakes