Toto je perfektný recept ešte z čias ČSSR na výbornú „RUSKÚ ZMRZLINU“: Tá chuť je jednoducho a navždy úplne jedinečná! Recept máme pripnutý na chladničke!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept na legendárnu „RUSKÚ ZMRZLINU“, ktorú si určite zamilujete.

My sme si ju teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 500 ml smotany na šľahanie 36%
  • plechovka sladeného kondenzovaného mlieka
  • cukrárske oblátky v plátoch
Takto budeme v recepte postupovať:
  1. Smotanu musí byť v chladničke dobre vychladená. Potom ju vyšľahajte do hustej konzistencie a predtým do nej pridajte ešte štipku soli. Použite ručný šľahač na vysoké otáčky.
  2. Akonáhle je smotana hustá, pridajte do nej kondenzované mlieko. Nalejte najprv polovicu, prešľahajte a potom nalejte zvyšok mlieka a opäť prešľahajte.
  3. Pláty oblátkov odrežte tak, aby sa vám zmestili na plech alebo zapekacie misky. Na spodok teda umiestnite jeden plát, nalejte naň smotanovú zmes a rovnomerne rozprestrite. Všetko prikryte rovnako veľkým plátom oblátky a dajte na 8 hodín do mrazničky.

TIP:

Čo robiť, keď prešľaháte smotanu?

Šľahačka použitá na výrobu zmrzliny by mala mať čo najvyšší podiel tuku, minimálne však 30 %. Pri šľahaní sa vám môže stať, že to preženiete, smotana sa „zdrvne“ a začne sa z nej oddeľovať tekutina. Určite to s prešľahanou smotanou nevzdávajte. Dá sa ešte zachrániť tým, že k nej prilejete ďalšiu rovnakú smotanu a znovu prešľaháte.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Vyskúšajte tiež:

Kokosový koláčik s jemným vanilkovým krémom, ktorý sa doslova rozplýva na jazyku

„Marikina torta“ je výborný koláčik, ktorý na oslave zmizne zo stola vždy ako prvý!