Toto sú babičkine LEGENDÁRNE SVIATOČNÉ medvedie labky: Robievame ich pravidelne, každé sviatky už od detstva podľa tohto receptu

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný a tradičný recept na medvedie labky, ktoré pripravujeme v našej rodine už od čias, keď som bola malá.

Tieto sú chutné, odskúšané a nevieme sa ich dojesť.

Dnes ich začíname pripravovať aj my 🙂

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Na 35 kúskov:

  1. 10dkg masla alebo margarínu(ja dávam heru alebo palmarin)
  2. 10dkg práškového cukru,
  3. 12 dkg zomletých orechov,
  4. 15dkg hladkej múky( ja som dala tentokrát špeciál)
  5. 1 vajce, práškový cukor na obalenie

Takto budeme v recepte postupovať:

Všetky ingrediencie spolu zmiešame a plníme do formičiek, ktoré nevymasťujeme a nevysýpeme múkou!

Ak sa vám cesto lepí na ruky, spracujeme ho jemným pridaním hl. múky.

Cesto plníme do formičiek a zarovnáme.

Pečieme pri 180 stupňoch kým nechytia krémovo-hnedý nádych.

Ešte teplé vyklápame z formičiek.

Potom vychladnuté obaľujeme v práškovom cukre.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: receptyodbabky.sk

Vyskúšajte tiež:

Kuracie prsia posypala strúhaným syrom a pridala 1 paradajku! Takto presne vzniklo prudko-návykové jedlo pre celú našu rodinu!

„Kráľovský obrátený jablčník“: Na tejto dobrote dokážem fičať kľudne aj celý rok!