Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept na chutnú ovocnú maškrtu, ktorý si určite zamilujete.
My sme si ju teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.
Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!
Ingrediencie a postup ako vytvoriť túto maškrtu:
Základné cesto na ovocnú buchtu:
- 120 g masla
- lyžička prášku do pečiva
- 60 g cukru
- 280 g hladkej múky
- štipka soli
- 2 vajcia
Ingrediencie na makovú náplň
- 150 g maku
- 30 g masla
- 50 g cukru
- 150 ml mlieko
Ingrediencie na tvarohovú náplň
- 400 g tvarohu
- 2 vajcia
- 70 g cukru
Ingrediencie na ovocnú náplň
- 40 g cukru
- 300 g ovocia
- 70 g hladkej múky
- 40 g masla
Takto budeme v recepte postupovať:
- Na základné cesto zmiešajte zmäknuté maslo, soľ a cukor. Môžete pridať aj trochu vanilkového cukru. Vajcia vyšľahajte do krémovej hmoty, pridajte k maslu a všetko dôkladne premiešajte alebo vyšľahajte.
- Teraz po častiach pridávajte preosiatu múku a pridajte prášok do pečiva. Z cesta urobte bochník. Je žiaduce, aby cesto bolo trochu drobivé, preto ho nemusíte hniesť dlho. Bochník zabaľte do potravinárskej fólie a dajte do chladničky.
- Teraz si pripravte makovú náplň. Do kastrólika dajte mak, cukor a mlieko. Varte na strednú teplotu, kým mlieko takmer nezmizne. Často premiešavajte, aby sa mak nepripálil. Potom zložte z ohňa a pridajte k maku maslo. Zatiaľ čo sa bude rozpúšťať vrhnite sa na tvarohovú náplň.
- Do misky dajte vajcia, tvaroh a cukor. Ponorným mixérom alebo šľahačom všetko vymiešajte do krémovej konzistencie.
- Ovocie nasypte na tvarohovú vrstvu
- Z cukru, masla a múky si pripravte posýpku, ktorú na záver posypete ovocím. Teraz si vyložte plech papierom na pečenie a boky vytrite tukom. Najskôr na dno rovnomerne rozprestrite základné cesto. Naň príde maková vrstva a na ňu vrstva tvarohu. Tvaroh posypte vybraným ovocím a všetko zasypte posýpkou.
- Buchtu pečte vo vopred predhriatej rúre na 180 ° C približne 50 – 60 minút.
- Po upečení nechajte koláč úplne vychladnúť.
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
Vyskúšajte tiež:
Babičkina odskúšaná rolka ešte z čias keď som bola malá: Nikdy jej nie je dosť!
20+ FOTO NÁPADOV: Inovatívne spôsoby skladovania palivového dreva!