Dnes sme si pre Vás pripravili recept na skutočne báječnú maškrtu, ktorú si určite zamilujete.
Odporúčame rovno vytlačiť recept na neskôr, lebo je tak dobrá, že sa k nej ešte určite vrátite.
Príprava je pritom jednoduchá a zvládne ju každý!
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie
- 4 vajcia
- 120 gramov krupicového cukru
- 160 gramov polohrubej múky
- 30 gramov kakaového prášku
- 50 mililitrov slnečnicového oleja
- 50 mililitrov mlieka
- 1 lyžičku prášku do pečiva
- 500 mililitrov smotany na šľahanie (na krém)
- 500 gramov mascarpone
- 120 až 150 gramov práškového cukru
- 2 lyžičky vanilkovej esencie alebo cukru
- 80 gramov horkej čokolády
- 120 mililitrov smotany na šľahanie (na polevu)
- 2 až 3 lyžice džemu
- 20 mililitrov vody
- kokosové hoblinky na ozdobu
Takto budeme v recepte postupovať:
- Najprv sa pustite do prípravy cesta. Oddeľte žĺtky a bielky z vajec. Z tých vyšľahajte tuhý sneh. Žĺtky potom zmiešajte s krupicovými cukrom, polohrubou múkou, kakaovým práškom, kypriacim práškom, slnečnicovým olejom, mliekom a vytvorte hustejšie cestíčko. Do neho nakoniec zakomponujte pomocou metličky bielkový sneh. Konzistencia by mala byť vzdušná.
- Hotové cesto vlejte do koláčovej formy s priemerom cca 20 cm. Dajte piecť do rúry na 30 minút pri teplote cca 170 ° C. Medzitým si vyrobte krém.
- Vo vodnom kúpeli rozpustite horkú čokoládu a zrieďte ju smotanou na šľahanie. Homogénna zmes dajte bokom.
- Až sa korpus upečie, vyberte ho z rúry a rozkrájajte na tri až štyri pláty.
- Cesto ešte pokvapkajte sirupom z marhuľového džemu a trochy vody.
- Následne piškótu premažte chladeným smotanovým krémom a navrstvite pláty na seba. Zvyšnú hmotou zo smotany a mascarpone potrite aj okraje torty a obaľte ich kokosom. Nakoniec polejte dezert čokoládovou polevou a dajte tuhnúť do chladničky.
Video recept:
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: www.youtube.com/watch?v=KRE99Oq9Cms&feature=emb_logo