Vždy moc svieže Jamajka rezy: Sú jedným z mojich naj zákuskov, ktorý by som vedela robiť na každej oslave!

Tento obľúbený zákusok sme upravili podľa našich preferencií a výsledok je naozaj skvelý. Zdôraznili sme chuť banánu, citrónu a smotanového krému.

Jamajka rezy vyzerajú skvele, dokonca aj chutia skvele a príprava je jednoduchá, aj keď časovo trochu náročnejšia.

Každá minúta vynaložená na tento zákusok však stojí za to.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

cesto:

  • 6 vajíčok
  • štipka soli
  • 3/4 hrnčeka polohrubej múky
  • 3/4 hrnčeka cukru
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 balenie čokoládového pudingu
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • želatína:
  • 3 lyžice citrónovej šťavy

 

  • 8 lyžíc studenej vody
  • cukor podľa chuti
  • 4 lyžice kyslého lekváru
  • 8 ks banánov
  • 1 citrón
  • 3 balíčky želatíny

 

krém:

  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 50 gramov čokoládové ryža
  • 1 kopcovitá lyžica želatíny
  • 1/3 hrnčeka horúcej vody

Ďalej budeme potrebovať:

  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • 8 lyžíc studenej vody
  • cukor podľa chuti
  • 250 gramov mascarpone
  • 150 gramov smotany na šľahanie
  • 1 lyžica cukru
  • čokoláda na ozdobu

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Najskôr si oddelíme bielka a žĺtka. Bielky so štipkou soli vymiešame na tuhý sneh. Postupne pridávame cukor a postupne šľaháme. Vzniknúť by nám mala hustejšia pena.
  • Pridáme žĺtky a krátko mixujeme. Nakoniec si v miske zmiešame múku s kypriacim práškom, pudingom a kakaom. Celú zmes po častiach pridávame k vajíčkam a miešame.
  • Cesto vylejeme na plech, najlepšie je, ak použijete papier na pečenie. Cesto pečieme na 180 stupňoch Celzia kým sa nám steny oddelia od plechu. Upečené a vychladnuté cesto rozkrojíme na dve polovice.
  • Jeden plát cesta polejeme pripravenou polevou a teda studenou vodou, citrónovou šťavou a cukrom. Nanesieme lekvár a naň poukladáme na kolieska nakrájané banány. Môžeme ich prekrojiť aj na polovice. Polejeme ich ešte citrónovou šťavou.
  • Pripravíme si želatínu podľa návodu na obale a nanesieme ju na banány. Medzitým si smotanu na šľahanie zmiešame s cukrom do tuhej šľahačky a pridáme čokoládovú ryžu. Ak nemáte čokoládovú ryžu, v recepte nebude chýbať. Opäť si pripravíme želatínu a pridáme ju k šľahačke. Hmotu navrstvíme na banány a želatínu.
  • Druhý plát cesta tiež pokvapkáme polevou a položíme ho na prvú plát, na ktorom sú už jednotlivé vrstvy. Medzitým si pripravíme krém s mascarpone. Mascarpone s cukrom a smotanou na šľahanie zvlášť vyšľaháme a nakoniec zmiešame. Hmotu dáme na plát a uhladíme.
  • Môžeme ozdobiť nastrúhanou čokoládou. Koláč musí tuhnúť v chladničke približne 2 hodiny.

Máme hotovo!

Dobrú chuť.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

zdroj: takprosto.cc