Tento obľúbený zákusok sme upravili podľa našich preferencií a výsledok je naozaj skvelý. Zdôraznili sme chuť banánu, citrónu a smotanového krému.
Jamajka rezy vyzerajú skvele, dokonca aj chutia skvele a príprava je jednoduchá, aj keď časovo trochu náročnejšia.
Každá minúta vynaložená na tento zákusok však stojí za to.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
cesto:
- 6 vajíčok
- štipka soli
- 3/4 hrnčeka polohrubej múky
- 3/4 hrnčeka cukru
- 2 lyžice kakaa
- 1 balenie čokoládového pudingu
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- želatína:
- 3 lyžice citrónovej šťavy
- 8 lyžíc studenej vody
- cukor podľa chuti
- 4 lyžice kyslého lekváru
- 8 ks banánov
- 1 citrón
- 3 balíčky želatíny
krém:
- 400 ml smotany na šľahanie
- 2 lyžice práškového cukru
- 50 gramov čokoládové ryža
- 1 kopcovitá lyžica želatíny
- 1/3 hrnčeka horúcej vody
Ďalej budeme potrebovať:
- 3 lyžice citrónovej šťavy
- 8 lyžíc studenej vody
- cukor podľa chuti
- 250 gramov mascarpone
- 150 gramov smotany na šľahanie
- 1 lyžica cukru
- čokoláda na ozdobu
Takto budeme v recepte postupovať:
- Najskôr si oddelíme bielka a žĺtka. Bielky so štipkou soli vymiešame na tuhý sneh. Postupne pridávame cukor a postupne šľaháme. Vzniknúť by nám mala hustejšia pena.
- Pridáme žĺtky a krátko mixujeme. Nakoniec si v miske zmiešame múku s kypriacim práškom, pudingom a kakaom. Celú zmes po častiach pridávame k vajíčkam a miešame.
- Cesto vylejeme na plech, najlepšie je, ak použijete papier na pečenie. Cesto pečieme na 180 stupňoch Celzia kým sa nám steny oddelia od plechu. Upečené a vychladnuté cesto rozkrojíme na dve polovice.
- Jeden plát cesta polejeme pripravenou polevou a teda studenou vodou, citrónovou šťavou a cukrom. Nanesieme lekvár a naň poukladáme na kolieska nakrájané banány. Môžeme ich prekrojiť aj na polovice. Polejeme ich ešte citrónovou šťavou.
- Pripravíme si želatínu podľa návodu na obale a nanesieme ju na banány. Medzitým si smotanu na šľahanie zmiešame s cukrom do tuhej šľahačky a pridáme čokoládovú ryžu. Ak nemáte čokoládovú ryžu, v recepte nebude chýbať. Opäť si pripravíme želatínu a pridáme ju k šľahačke. Hmotu navrstvíme na banány a želatínu.
- Druhý plát cesta tiež pokvapkáme polevou a položíme ho na prvú plát, na ktorom sú už jednotlivé vrstvy. Medzitým si pripravíme krém s mascarpone. Mascarpone s cukrom a smotanou na šľahanie zvlášť vyšľaháme a nakoniec zmiešame. Hmotu dáme na plát a uhladíme.
- Môžeme ozdobiť nastrúhanou čokoládou. Koláč musí tuhnúť v chladničke približne 2 hodiny.
Máme hotovo!
Dobrú chuť.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
zdroj: takprosto.cc