Žravé cestoviny s cuketou, hubami a veľmi luxusnou horčicovou omáčkou, ktorú sme si hneď obľúbili!! Nemá žiadnu chybu!

Ak ste si aj vy tento rok doniesli z lesa poriadne úlovky v podobe húb, môžete ich využiť v príprave tohto receptu.

Doplniť ho môžete aj cuketou z vlastnej záhradky, ktorej sa tento rok urodilo naozaj veľa.

Tento pokrm je vhodný ako obed, alebo ľahká večera, pretože jeho príprava pozostáva len z pár jednoduchých krokov.

Tieto ingrediencie budeme potrebovať:

  • 5 väčších húb
  • 3 kusy cukety
  • 1 cibuľka
  • 500 g fusilli cestovín
  • soľ, korenie, petržlen
  • olej
  • 1 dl smotany na varenie
  • 2 lyžičky horčice
  • 2 lyžice škrobu

Takto budeme postupovať:

  • Cibuľa a huby sa nasekajú a cuketa sa nakrája na krúžky bez lúpanie.
  • Opečieme cibuľu s trochu oleja, pridáme huby a cuketu, potom dochutíme so soľou, korením a korením, pridáme petržlen. Ak zelenina nepustí dosť šťavy, podlejeme vodou.
  • Cestoviny uvaríme podľa návodu. Do zeleninové zmesi pridáme smotanu, škrob a horčicu, povaríme cca 10 minút a vmiešame cestoviny.

Máme hotovo!

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: receptneked.hu

Vyskúšajte tiež tieto recepty:

Bleskové „ŠĽAHAČKOVÉ KÚZLO“: Jednoduchá maškrta, ktorú sme si v sekunde obľúbili celá rodina!
Táto babičkina orechová maškrta stojí za to: Jednoduchá príprava a báječná chuť!